Om BedreID

Baggrund for projekt BedreID

Med digitaliseringen flytter flere og flere værdifulde og personfølsomme aktiviteter og informationer online. Det er væsentligt at man som bruger på internettet kan opbygge og forvalte sin identitet på betryggende måde. Og som tjenesteudbyder kan man lave mere attraktive personaliserede ydelser, hvis man kan tilgå brugerens oplysninger på tværs af offentlige og private systemer. Men løsninger til identitets- og rettighedshåndtering halter endnu klart bagefter udviklingen mht. såvel sikkerhed som brugervenlighed og interoperabilitet.

Selvom forslag til alternative teknologiske løsninger har været bragt på bane af utilfredse enkeltpersoner og organisationer, har det ikke ført til en egentlig evaluering af disse forslag i forhold til de forskellige interessenters behov.

For at gøre op med dette problem er projektet BedreID er startet i december 2013. Gennem information, dialog og analyse vil BedreID etablere fundamentet for en ny generation af interoperable løsninger, der kan tilgodese behov og ønsker hos såvel enkeltpersoner som forskellige typer virksomheder, organisationer og myndigheder.

BedreID skal ikke satse på at udvikle særlige danske løsninger til identitetshåndtering, men på at kombinere de bedste delløsninger fra hele verden og skabe grundlag for at placere danske borgere og virksomheder i forreste række når det gælder personificerede digitale tjenester.

Sitet er baseret på Drupal (GPL v2). Top banner foto fra James Cridland (CC BY 2.0) .